5-daagse Wandelvakantie door Nationale park Drents-Friese wold

Bij deze Wandelvakantie van hotel naar hotel in Drenthe is inbegrepen:

  • Deze wandelvakantie kan alleen op zondag en dinsdag worden gestart
  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op 2e t/m laatste dag
  • 4 Overnachtingen
  • 4x Ontbijt
  • 2x Een diner (op dag 1 en 3)
  • GPS tracks en gebruik GPS + instructie

Prijs: vanaf € 359,00  p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Startdatum en prijs per persoon (op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer)
1 maart - 25 maart: € 359,00
26 maart - 25 april: € 389,00
26 april - 25 juni: € 399,00 
26 juni - 31 augustus: € 409,00
1 september - 30 september: € 399,00
1 oktober - 31 oktober: € 389,00
1 november - 30 november € 359,00

Niet inbegrepen:

Exclusief:

  • 1-persoonskamer toeslag van € 150,00
  • Lunch, diner en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds STO € 20,00 per boeking
   Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbederag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

  Extra informatie:

  De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR .

  Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen

  De prijzen van deze 5-daagse Wandelvakantie van hotel naar hotel in Drenthe is geldig tot en met 30 november 2022 met uitzondering van de feestdagen.

Wandelen door Nationale Park Drents-Friese Wold

Tijdens deze wandelvakantie ontdekt u het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit op één na grootste bosgebied van Nederland bestaat niet alleen uit bos, maar u vindt er ook zandverstuivingen, heide, vennetjes, moeras en diverse beken. In dit gebied leven dan ook veel verschillende dieren, zoals de zeer zeldzame boommarter. 

Het programma van deze 5-daagse Wandelvakantie

  Dag 1: U wordt in de loop van de middag verwacht in het hotel in Diever waar u verwacht wordt voor het diner en uw 1 overnachting.

  Dag 2: Rondje Diever (ca. 14 km tot 20 km)Deze dag wandelt u voornamelijk door de prachtige bossen van het Drents Friese Wold. In dit gebied leven veel verschillende dieren. Een bijzondere bewoner is de zeer zeldzame boommarter. Vlak voordat u terug bent bij uw hotel komt u langs een middelgroot hunebed (D52). Hunebedden dienden als grafkamers en zijn de oudste monumenten van Nederland.

  Dag 3: Diever naar Zorgvlied (ca. 15 tot 20 km)U kunt kiezen uit 3 routes met verschillende afstanden. In Diever kunt u het Oermuseum bezoeken (gesloten op maandag). Hier maakt u een ontdekkingsreis door de verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot in de brons- en ijzertijd. Ook komt u langs een onderduikershol uit de tweede wereldoorlog.

  Dag 4: rondje Zorgvlied (ca. 16 tot 23 km)Vandaag heeft u een prachtige rondwandeling ten zuiden van Zorgvlied. De route cirkelt door de bossen en over de landerijen rondom het Landgoed Boschoord van de Maatschappij van Weldadigheid. Ooit bedoeld als een nieuwe landbouwkolonie, maar deze werd snel weer opgeheven vanwege de onvruchtbare grond. Daarom is er uiteindelijk overgegaan tot aanplanting van bomen. Hier dankt het landgoed haar naam aan. Bijzonder zijn nog wel de getuigen in het veld, zoals diverse koloniehuisjes, een kolonieschool en de kolonievaart.

  Dag 5: Zorgvlied naar Diever (ca. 15 tot 21 km)
  Vanuit Zorgvlied wandelt u vandaag over het Aekingerzand, ook wel de Kale Duinen genoemd. Een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen. Wanneer u weer in Diever bent aangekomen, eindigt uw wandelvakantie.

  UNESCO WerelderfgoedLiefhebbers van cultuur kunnen ook op dag 2 & 4 met de auto naar Veenhuizen en Frederiksoord rijden, om daar te wandelen door de geschiedenis van UNESCO Werelderfgoed de Koloniën van Weldadigheid.

De hotels waar u verblijft:

  Dag 1 en 2: Hotel in DieverIn dit hotel in Diever aan de rand van het Drents Friese Wold staan gastvrijheid en (h)eerlijke producten hoog in het vaandel. Door kleinschalig­heid en een persoonlijke benadering maken zij het verschil op een verrassende locatie. Zomers is het heerlijk toeven op het door leilinden omgeven terras. In de serre heeft u een mooi panorama-uit­zicht op de schaapskudde. Het hotel ligt bij het levendige dorp Diever.

  Dag 3 en 4: Hotel in ZorgvliedDit populaire familiehotel met een gastvrije ambiance heeft een prachtige ligging aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, niet ver van Assen en Groningen. De rust en de schilderachtige omgeving van dit kleine hotel vormen het decor voor een ontspannen vakantie. Alle comfortabele kamers hebben een eigen thema. zo zijn er weide en tuinkamers op de begane grond met eigen terras en zithoek, alle kamers beschikken over bad of douche en toilet, De kamers op de etages zijn per lift bereikbaar.

7.5 | 2 reviews

Reviews van gasten

Laura van der Linde

7

Eerste wandeling viel wat tegen, veel sombere bossen, de 2e en 3e waren mooi vooral over de heide, fijne hotels, Wesseling een toppertje!

Johan Ruitenbeek

8

Super geregeld mooie wandelingen met GPS. De mooiste plekjes gezien met top winterweer. De Hotels prima verzorgd en de bagage van Hotel naar Hotel gebracht. Wandelen in Drenthe in deze periode voor herhaling vatbaar in weer een ander gebied.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.